Chinese Pictures

China Diary 2015

Select Language:

Select year:

2009 |

2010 |

2012 |

2014 |

2015 |

2016 |Order by: First   | Lattest   | Number of comments: 2

"Tibet-sagen "

Denmark

| d. 17-12-2015 06:54:04

Ok - Når Daila Lama ikke vil - så er det godt at andre kan og tør. I år - 2015 - kom en 'ny TIbet-sag' op i pressen. Det havde ikke meget med Tibet at gøre, men med Hu Jintao's statsbesøg for 3 år siden!

Politiet havde her afskærmet en lille gruppe demonstranter fra at stikke deres 'Fri Tibet' plakater og Tibetanske flag op i næsen på Hu JinTao da hans kortege passerede Højbro Plads i sommeren 2012.

Sagen fremstilles som en grundlovsstridig handling der har krænket demonstranternes ytringsfrihed m.v. Tja ... de har vel fortsat ret til at ytre sig, det er vel næppe blevet dem nægtet.

Men ytringsfrihed i Danmark - indbefatter tydeligvis også retten til at krænke andre - herunder at tilsvine landets officielle gæster.

NU er det også blevet afsløret (!) at politiet angiveligt skulle have bedt om at få anti-kinesisk grafitti fjernet fra husmure forud for statsbesøget.

Hmmm... jeg har det nu også for vane at rydde lidt op og gøre rent når jeg har inviteret gæster på middag. Også sjædent jeg modtager gæsterne med kritiske slagord. Men det er måske bare mig .. ;-)

Se iøvrigt http://www.tibetkomite.dk/overgreb-mod-tibetaktivister

Dalai Lama på besøg

Denmark

| d. 10-02-2015 07:53:23

Så er den gal igen. Dalai Lama besøger Danmark og oppositionen til alle sider for regeringen er straks på banen med fordømmelse af at regeringen ikke ønsker at mødes formelt med Hans Hellighed !

Det er jo utroligt med denne mand - som siden 1959 har levet i Indien, at han fortsat står som talsmand for et Tibet som han formentlig ikke har besøgt siden...

Forleden blev han i radioen omtalt af Søren Espersen (DF) som en 'Stor Statsmand' - ja det er jo så en statsmand uden eget land !

Jeg skal indrømme at selv om jeg formentlig ved mere om Kina end de fleste, så vil jeg ikke påstå, at jeg ved noget om Tibet. Omvendt undrer jeg mig over hvordan stort set alle andre - uanset deres kendskab til Kina - uden forbehold og helt uden nogen kritisk sans, kan flokkes om denne Dalai Lama!

Hvordan er denne mand blevet et omrejsende symbol for fred, frihed og demokrati og menneskerettigheder?
Ja - jeg ved det ikke . Jeg ved heller ikke hvad det er alle andre syntes at vide om Dalai Lama og forholdene i Tibet , som jeg tydeligvis ikke har fattet endnu!

Den almindelige manglende interesse for - eller kendskab til - Kina, syntes omvendt proportionel med interessen for og kendskabet til Dalai Lama og forholdene i Tibet. Nej - jeg forstår det ikke!


Jo vel - Kina har ikke demokrati eller en retsstat som vi har det i Vesten. Det ingen hemmelighed. Men at tro at det er via en kutteklædt eksilmunk, som er udpeget ved ved ren magi og spirituel overtro, som skal hyldes som forkæmper for sådanne vestlige værdier i Kina .... det er sku' da helt absurd !Om aftnen var der et længere interview i Tv med Dalai Lama. Det var overraskende interessant, ikke mindst fordi journalisten tydeligvis blev mere og mere skuffet som interviewet skred frem. Lamaen underholdt med erindringer fra sine møder med Mao tilbage i 1960'erne, hvor han flere gage havde været til middag med den kinesiske leder. Journalisten skuffelse gik tydeligvis på at her var intet om Tibets frihedskamp eller kinesisk undertrykkelse af tibetanerne eler lignende. Det eneste i den retning var at Lamaen nævnte de svære forhold som eksil-tibetanerne levede under i Indien!

Næste dag cyklede jeg forbi Bella Centret. Her stod en 40-50 tibetanere og demonstrerede med løbesedler og bannere. Jeg stoppede op for at høre hvad der var på fære. Tænkte at det måtte være folk fra 'Free Tibet' bevægelsen. Men jeg sku blive klogere . Nej det var tibetanere som fordømte Dalai Lama som den falske Dalai Lama og den største diktator i vore dage. Problemet skulle angiveligt være hans undertrykkelse af en bestemt gruppe af tibetanere i Indien!
Se mere på www.falsedalailama.com

Det var alt i alt en interessant oplevelse med Dalia Lamas besøg - og viser endnu engang, at hele sagen omkring Lamaen og Tibet ikke er så enkel som medierne ellers gerne vil fremstille det. Jeg forbeholder mig fortsat retten til ikke at vide hvad der er op og ned i den sag .

NONE